Corona-sikker skiferie

Forudsat I har købt en pakkerejse hos os (fx transport+seng eller seng+skipas), gælder nedenstående.

 

UM (Udenrigsministeriet) opdaterer hver uge (og nogle gange tiere) rejsevejledninger. Det er vejledninger – ikke love. Blot for at have det på plads.

 

Der er en farveskala. UM skriver følgende:

  • Hvis dit rejsemål er grønt, opfordrer vi dig til at bruge din sunde fornuft og være opmærksom på samme måde, som du ville være det i Danmark.
  • Hvis dit rejsemål er gult, skal du være opmærksom på din personlige sikkerhed og huske at holde dig opdateret.
  • Hvis dit rejsemål er orange, bør du genoverveje, da vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser, da risiciene forbundet med rejser til disse steder er alvorlige.
  • Hvis dit rejsemål er rødt, bør du genoverveje, da vi fraråder alle rejser til dette rejsemål. Hvis du alligevel tager afsted, opfordrer vi dig til at søge professionel sikkerhedsrådgivning.

 

EU er ved at overveje at lave fællesregler. Men det sker nok ikke lige med det samme.

 

Nedenstående er baseret på UM’s rejsevejledninger.

 

HVIS UM (udenrigsministeriet) har malet byen rød (eller orange) en uge før afgang – eller gør det tættere på afgang, – har I ’hæve-ret’¨: I kan hæve købet.

Resultat: I bliver hjemme – og I får alle penge retur herfra (transport, skipas, beboelse).

 

Ø-Specielt: I følge Pakkerejseloven gælder ovenstående kun, hvis stedet på købstidspunktet var gul/grøn (eller går fra orange til rød).

MEN det gælder hos os, uanset hvilken farve, destinationen havde på købstidspunktet!

 

HVIS fx kun 2 personer i bussen benytter hæveretten, så vil vi nok køre afsted med de sidste 25.

Omvendt, hvis 25 personer benytter hæveretten, så vil vi nok IKKE køre afsted med de sidste 2. Medmindre bussen alligevel skal ned at hente andre hjem.

Ellers vil vi forsøge at finde et alternativ til de sidste 2 – eller vi må aflyse og returnere de indbetalte penge.

 

Ø-Specielt: Hvis din destination er/bliver orange/rød, når vi er i den sidste uge før afgang, vil vi forsøge at finde et alternativ – kunne være en anden del af landet eller et andet land – som I vil få tilbudt, så I alligevel kan komme på ski. Det står jer frit at sige ja eller nej til eventuelle tilbud herfra. Siger I: ”Vi hæver”, så får I alle pengene retur.

Er I kør-selv gæster, kan I ligeledes vælge alligevel at tage til orange/rød destination. I giver bare os besked. Og alternativt vil vi forsøge at finde en anden destination til jer, hvis I ønsker det, så I kan få sne under skiene. Eller I vælger at blive hjemme og får pengene retur.

NYT 10/12 2020 kl. 15.15: Udenrigsministeriet vil fra og med i morgen fredag 11/12 2020 komme med regionale meldinger fredage kl. 16. Det betyder for almindelige heluges ture, at vi 1 uge før afgang kan tage stilling til, hvordan verden ser ud. Hvis destinationen er GUL, så kører vi.

Vi vil være omkring Padborg, når klokken bliver 16 – og turen er altså startet. Hvis destinationen her skifter til ORANGE, gennemføres turen – og gæsterne skal ved hjemkomst IKKE i karantæne, men blot have en test.

Samme regler gælder for kør-selv gæster, der er startet på turen, når de nye meldinger kommer.

 

HVIS vi så ikke har råd til at sende jer penge retur, så må vi lukke biksen.

Rejsegarantifonden overtager herefter gælden til jer. Og de har penge nok!

 

Og ja, vi er medlem af den danske Rejsegarantifond:

  • Gå ind på www.rejsegarantifonden.dk
  • Klik i Reg.nr. og indtast vort nummer: 0923 – eller klik i Navn og skriv Østergaard.
  • Klik på SØG-knappen

 

Så alt i alt er det en sikker Lotto-kupon: Afsted på ski – eller pengene retur!

 

For god ordens skyld svar på nogle spørgsmål:

  • Betalinger skal stadig foretages som beskrevet på din faktura.
  • HVIS du melder fra tidligere end en uge før afgang (uanset farve) eller HVIS du melder fra op til afgang til en destination, der er gul/grøn, så er det i forhold til os en afmelding og du mister et beløb (ofte det hele, hvis vi er tæt på afgang). Det er muligt, du er dækket af din afbestillingsforsikring, men det er en sag mellem dig og forsikringsselskabet.
  • Man kan overveje at ignorere farverne. Hvis fx et højt smittetal i Rom bevirker, at Italien bliver malet orange – så kan den enkelte gæst jo nok stå lige sikkert på ski i Dolomitterne. Men det er altså op til gæsten selv at afgøre.

 

Spørgsmål eller andet, så fyr løs!

Vi sidder klar til at hjælpe dig

Skulle du have spørgsmål til de enkelte rejser, eller ønsker du et uforpligtende tilbud på en skitur, sidder vi klar ved tasterne og telefonerne.

(+45) 86 11 09 11

Tidligere gæster siger

Jens Wolff Clausen

Jens Wolff Clausen

Via Facebook

Hej Kent og famile. 1000 tak for en fantastisk tur med kabinebus til Hopfgarden uge 7. Der var virkelig service fra jeres side. Vi kommer igen på tur med jer.
Kasper Guldbrandt

Kasper Guldbrandt

Via Facebook

Super skirejse. Kims netværk i Østrig muliggjorde en nem planlægning af kør selv ski og sammen med god guideservice gjorde det 4 dg på ski dejlig ukomplicerede og afslappende. Varme anbefalinger som altid herfra.
Lena Theilgaard

Lena Theilgaard

Via Facebook

Mage til velorganiseret og nærværende arrangement. Yderst personligt. -og udover brødrenes engagement - er det værd at nævne deres yderst udvalgte og hjælpsomme guider.