♦ 45 km   ♦ 73 km  ♦ 23 km        141 km piste        Stolelifte: 19   Kabinelifte: 6   Slæbelifte: 9

Sölden – højt beliggende og god stemning

Sölden er en charmerende østrigsk alpeby i Tyrol, der kombinerer verdensklasse skiløb med afterski på fulde drøn.

Med sine to gletsjere og tre toppe over 3.000 m højde kan du forvente god sne hele vinteren! Området byder på hele 144 km piste – så der er noget for enhver smag. Fra hovedgaden kan man tage to forskellige lifte op i området. Tager man Gigijock-liften, kommer man op til nogle meget begyndervenlige piste, mens man ved at tage Gaislackkogl-liften og den efterfølgende 007-lift kommer helt til tops på den ene af Söldens to gletsjere.

Sölden byder på nogle rigtig lange nedfarter. Fra gletsjeren Big-3 kan man stå på ski helt ned til selve Sölden uden at skulle med en lift. Nedfarten går fra 3.340 m højde til 1.370 m og har en længde på hele 15 km!

Rejser til Sölden

I starten af sæsonen har vi en række korte skiferier til Sölden med hotelbus. Rejserne er med 4-5 dage på ski og ophold på hotel med halvpension, swimmingpool, wellness m.m.

Vil du hellere med almindelig bus, kan du få 8 dage på ski i Sölden. Vi har afgange med almindelig bus hver fredag og med hjemkomst søndag ugen efter – dermed hele 8 dage på ski.

Fly kan vi også klare – kontakt os og hør mere. Det samme gælder, hvis du vil køre selv – hiv endelig fat i os!

Moderne lifte og hyggelige hytter

Der er investeret mange penge i Söldens liftsystem. De fleste lifte er af nyere dato, og generelt fungerer det hele bare. Området er rigtig godt forbundet, så det er nemt at komme på kryds og tværs.

I skiområdet er et hav af små og store hytter, hvor man kan nyde en god frokost eller en formiddagspause. Vil I en af dagene have en ekstra god frokost, har Sölden en sand gourmetrestaurant på toppen af 007-liften. Restauranten hedder Ice Q og ligger i forbindelse med James Bond-museet i 3.048 m højde.

Vis pistekort over Sölden
Vis pistekort over Obergurgl/Hochgurgl

Afterski, restauranter og butikker

Er du til afterski, har Sölden noget af Østrigs bedste. På hovedgaden finder du bl.a. Kuck-Kuck, Marco’s og Schirmbar. Der er derfor rig mulighed for at synge med på de tyske “Schlagere”. På toppen af Giggijoch-liften er en stor scene, som bruges til koncerter. Som regel bliver scenen brugt én gang om ugen, hvor enten en DJ eller eller et band optræder.

Udover et væld af afterski-steder finder du også en del butikker på hovedgaden. Der er regulære sportsbutikker, men også enkelte “almindelige” butikker. Spar og M-Preis er også at finde på hovedgaden.

Når det kommer til spisesteder i Sölden er mulighederne mange. Om du er til fine dining eller de mere traditionelle østrigske retter såsom Schnitzel, Kaisersmann og Tafelspitz, finder du det i Sölden. Der ligger desuden flere vin-barer i byen.

Ta’ til Obergurgl og Hochgurgl

Skiområdet i Sölden er for de fleste alt rigeligt. Men er du en af dem, der sætter pris på at prøve noget nyt, kan du med fordel hoppe på en gratis skibus en af dagene. På ca 20 minutter kommer du til Hochgurgl, hvor der ligger endnu et stort skiområde (som er med i skipasset). Pisterne i Obergurgl/Hockgurgl er typisk lidt mindre befærdet end i Sölden – nogle gange kan man næsten føle, at man er alene i området.

Skiområdet ligger ligesom Sölden rigtig højt, og selve Obergurgl-by ligger i 1.930 m højde. Området ligger på grænsen til Italien, og på en af hytterne kan man sidde med benene i Italien, mens rumpetten er i Østrig.

Hvor er bedst at bo?

Sölden er delt i to platoer. Langs hovedgaden ligger de fleste hoteller, og det er også her vores mest benyttede hotel, Riders In, ligger. På hovedgaden er en slags elevator, der går op til den øvre del af byen. Her ligger også en del hoteller samt restauranter og afterski. Fordelen ved den øvre del af byen er, at hotellerne ligger lige ud til pisten.

Vil man spare lidt på indkvarteringen, kan man med fordel bo lidt uden for Sölden. Eksempelvis i nabobuen Huben. Skibusserne kører konstant – og de er gratis at benytte sig af.

Kort skiferie til Sölden med hotelbus

I starten af sæsonen har vi en række smutture til Sölden med hotelbus. Rejserne er med 4-5 dage på ski og ophold på hotel med halvpension, swimmingpool, wellness m.m. Hotellet ligger helt centralt midt på hovedgaden!

I hotelbussen vil I få plads ved stort bord, så der er god med plads til at nyde den varme aftensmad, spille kort m.v.

Samtidig vil I have opredte senge med dyne/pude. Det er en virkelig komfortabel måde at rejse på! 

Morgenmad begge veje i bussen er inkl. i prisen. Aftensmaden bestilles hjemmefra (vi sender en mail ud inden afgang). Vores stewardesse serverer maden under kørslen, så der ikke “spildes” tid på lange pauser. Vi har desuden en række vine, gin&tonic, øl, vand og sodavand at vælge imellem – de bestilles hos stewardessen. 

Husk, du kan også rejse med almindelig bus, fly eller køre selv!

Rejser til Sölden

Sölden: Smuttur med Hotelbus (januar)

Smuttur til Sölden på wellness-hotel med halvpension. Rejsen er med hotelbus t/r.
Fra pr. pers.
Hotelbus
3-5 skidage
Hotel

Få uforpligtende tilbud

Vi skræddersyr hellere end gerne en skiferie til jer.

Få et uforpligtende tilbud 

Vi sidder klar til at hjælpe dig

Skulle du have spørgsmål til de enkelte rejser, eller ønsker du et uforpligtende tilbud på en skitur, sidder vi klar ved tasterne og telefonerne.

(+45) 86 11 09 11

Tidligere gæster siger

Jens Wolff Clausen

Jens Wolff Clausen

Via Facebook

Hej Kent og famile. 1000 tak for en fantastisk tur med kabinebus til Hopfgarden uge 7. Der var virkelig service fra jeres side. Vi kommer igen på tur med jer.
Kasper Guldbrandt

Kasper Guldbrandt

Via Facebook

Super skirejse. Kims netværk i Østrig muliggjorde en nem planlægning af kør selv ski og sammen med god guideservice gjorde det 4 dg på ski dejlig ukomplicerede og afslappende. Varme anbefalinger som altid herfra.
Lena Theilgaard

Lena Theilgaard

Via Facebook

Mage til velorganiseret og nærværende arrangement. Yderst personligt. -og udover brødrenes engagement - er det værd at nævne deres yderst udvalgte og hjælpsomme guider.