40 år med Ø’erne

40 år er (snart) gået, siden vi i 1984 sendte vores første bus af sted med forventningsfulde skigæster.

Det hele startede i 1984

Kim og Kent, der var i starten af 20’erne, startede Ø’erne fra kollegieværelset i Aarhus i 1984. Det var længe før computeren blev udbredt, så alt foregik med kuglepen og papir.

De første brochurer

Vores brochurer har altid fyldt meget. Før internettet var det måden, man kunne se vores udvalg af rejser på. Hvert år udkom det “tykke” vinterkatalog samt en brochure om sommerski.

Vores sidste “rigtige” brochure udkom i 2008 ifbm. vores 25 års jubilæum.

Se brochuren fra 2008/09 her

Stenild Skihejs

I “gamle” dage, da Danmark stadig havde rigtige vintre, behøvede man ikke rejse helt til Alperne for at få ski under fødderne: Med hjælp af en traktor åbnede vi en skihejs i Stenild. Et reb blev trukket af traktorens motor, så en lille lift kunne transportere glade skiløbere op ad bakken. Skiudlejning havde vi i bunden af skihejsen.

Skibiks

Gennem en årrække havde vi skibutikker rundt i landet – bl.a. i Aalborg, Randers og Aarhus. Vi lukkede den sidste Skibiks i 1994 for at dedikere al vor tid til rejserne.

Den første Hotelbus

I 1997 kom den første hotelbus til. Der var tale om en bus, der havde fået “skrællet” taget af, hvorefter man havde bygget en “halv” etage ovenpå. Gennem en luge i loftet kravlede man op i de lukkede rum, hvor der var 2 madrasser og et natbord.

De mange Ø-guider

Mere end 500 har haft den gule jakke på gennem årene. Da vi var størst, havde vi hele 50 guider af sted om vinteren. I dag har vi omkring 4 faste guider + en del gamle guider, der hjælper til i løbet af vinteren.

Ø’erne i dag

Det er stadig Kim og Kent, der tager telefonen, når der ringes. Næste generation er mere eller mindre kommet med i firmaet – alle børnene har været af sted som guider/stewards, og Henrik er i dag ansvarlig for hjemmesiden samt laver tilbud på rejser m.m. – så de næste 40 år er sikret.

Udvalgte rejser

Sölden: Smuttur med Hotelbus (januar)

Smuttur til Sölden på wellness-hotel med halvpension. Rejsen er med hotelbus t/r.
Fra pr. pers.
Hotelbus
3-5 skidage
Hotel

Zillertal: Smutture med Hotelbus (uge 10 + 11)

Smutture til Zillertal i slutningen af sæsonen. Rejsen er med hotelbus t/r.
Fra pr. pers.
Hotelbus
3-5 skidage
Hotel

Niederau/Wildschönau: Smuttur med siddebus (uge 7)

3 dage på ski med halvpension og nabo til pisten!
Fra pr. pers.
Siddebus
3 skidage
Hotel med halvpension

Vi sidder klar til at hjælpe dig

Skulle du have spørgsmål til de enkelte rejser, eller ønsker du et uforpligtende tilbud på en skitur, sidder vi klar ved tasterne og telefonerne.

(+45) 86 11 09 11

Tidligere gæster siger

Jens Wolff Clausen

Jens Wolff Clausen

Via Facebook

Hej Kent og famile. 1000 tak for en fantastisk tur med kabinebus til Hopfgarden uge 7. Der var virkelig service fra jeres side. Vi kommer igen på tur med jer.
Kasper Guldbrandt

Kasper Guldbrandt

Via Facebook

Super skirejse. Kims netværk i Østrig muliggjorde en nem planlægning af kør selv ski og sammen med god guideservice gjorde det 4 dg på ski dejlig ukomplicerede og afslappende. Varme anbefalinger som altid herfra.
Lena Theilgaard

Lena Theilgaard

Via Facebook

Mage til velorganiseret og nærværende arrangement. Yderst personligt. -og udover brødrenes engagement - er det værd at nævne deres yderst udvalgte og hjælpsomme guider.